NEW YORK (Nettavisen): Nettsiden Axios har publisert bilder av det som skal være toalettet til Donald Trump i Det hvite hus fra den tiden han var president.

– Se toalett-bildene som han nektet for eksisterte, skriver Axios, som også har delt bildene på Twitter:

To Trump-toalett

Ifølge Axios viser de to bildene to forskjellige toalett, et av dem som skal være et toalett i Det hvite hus, mens det andre er tatt på et ukjent sted i forbindelse med en presidentreise Trump gjorde i utlandet.

Les også: - Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

De skriver også at håndskriften som fremkommer på dokumentene som ligger i toalettet, skal være Trumps.

Axios begrunner offentliggjøringen av bildene med at det å ødelegge dokumenter som burde ha blitt arkivert, potensielt sett kan være ulovlig.

Les også: Trump raser etter at FBI gikk til aksjon mot hjemmet hans

- Trump disponerte toalettene

Bildene stammer fra den kommende boken til Maggie Haberman om Donald Trump, der det blir hevdet at ansatte i Det hvite hus flere ganger fant papirer i toalettene i Det hvite hus, inkludert toalett som Trump disponerte.

Les også: FBI-aksjonen mot Trump: – Ser ikke pent ut

I boken «Confidence Man», som kommer ut i oktober, blir Trump og administrasjonen anklaget for å ha villet kvitte seg med papirer, revet dem og kastet dem i toalettet.

Les også: Biden-blemme: - Han vet ikke om han kommer eller går

Maggie Haberman har fulgt Donald Trump som journalist siden før han stilte som presidentkandidat, og anses som en av de med best kjennskap til den tidligere presidenten.

Kildene til Haberman hevder at denne dumpingen av dokumenter skjedde flere ganger i Det hvite hus, og ved minst to anledninger i utlandet, skriver Axios.

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

- Det at Trump kvittet seg med dokumenter på denne måten var ikke utbredt kunnskap i West Wing, men noen av medhjelperne var klar over denne vanen, som han gjentok flere ganger, sier Haberman til Axios.

– Brente dokumenter

Da toalett-nyheten først ble kjent i februar i år, meldte CNN også at det var kommet rapporter om at Trump-administrasjonen ved flere anledninger skal ha lagt dokumenter i såkalte brenneposer, for å bli brent og ødelagt.

Trump har tidligere også avvist at han kastet dokumenter i toalettet.

– Og det at jeg skal ha skylt papirer og dokumenter ned et toalett i Det hvite hus, er kategorisk usant og noe som bare er diktet opp av en reporter som vil ha publisitet for en fullstendig oppdiktet bok, uttalte Trump tidligere i år.

Les mer: Donald Trump slår kraftig tilbake mot toalett-nyhet

Trump-talsmann: – Desperat

Etter at Axios publiserte bildene på mandag, sier en talsmann for Trumps, Taylor Budowich følgende til Axios.

– Man skal være rimelig desperat etter å selge bøker om papir fra en toalettskål er en del av promoteringen.

Les også: Fascist-ekspert advarer om potensiell Trump-utfordrer

– Vi vet at det finnes nok av personer som er villige til + fabrikkere historier som dette for å imponere medieklassen – en medieklasse som er villigere til å gå for hva som, helst, så lenge det er anti-Trump.

Les også: - Trump er livredd for dette

- Trump tok graderte dokumenter

Tidligere i år fikk Donald Trump også kritikk etter at Nasjonalarkivet opplyste at de hadde funnet dokumenter som er merket med gradert nasjonal sikkerhetsinformasjon i esker med dokumenter som president Trump tok med seg til eiendommen sin Mar-a-Lago i Florida da han flyttet ut av Det hvite hus i januar 2021.

Nasjonalarkivet hentet i ettertid hentet eskene ut fra Trumps bolig.

På mandag kom også nyheten om at Donald Trumps hjem i Florida er blitt ransaket av FBI, i etterforskningen av esker med klassifisert materiale som ble funnet der.

Les mer: Trump raser etter at FBI gikk til aksjon mot hjemmet hans