Gå til sidens hovedinnhold

- Pudderalarmene tikker inn

«Ekstremvær» betyr gjerne fantastiske forhold i bakkene. Se dagsfersk video her.

- Det har kommet masse nysnø denne uken og pudderalarmene tikker inn til Skiinfo.no, sier Norgessjef Jens-Andreas Løland.

Lavtrykk i form av «Emil» og «Dagmar» tar også med seg noen gode nyheter. For flere skianlegg har sesongen så langt vært litt deprimerende, men nå er det mange som melder om svært gode snøforhold i bakkene.

Opptur på Østlandet

- Onsdag er det kommet ekstra mye snø på noen av anleggene på Østlandet. Brokke, Norefjell, Haukelifjell og Hurdal troner på toppen av dagens pudderalarmoversikt med opptil 40 centimeter nysnø. Det er også kommet etterlengtet nysnø for skianlegg som Norefjell, Gaustablikk, Sirdal, Hemsedal, og Trysil, så det er nok mange blide pudderfjes å spotte i skianleggene der nå.

Ifølge Løland er det totalt 25 skisentre som har fått nysnø onsdag. Hele dagens oversikt får du her, og topplisten for de siste 7 dager kan også være god lesing.

Selv om det er skianlegg på Sør- og Østlandet som har gode mengder med nysnø, så topper allikevel Vestlandsanleggene fortsatt snølistene hos Skiinfo.

- Snøværet vil mange steder fortsette mot helgen, så det kan bli en superhelg på ski om været tillater åpne heiser, opplyser Løland.

For vind har vært en stor utfordring for mange skianlegg den siste tiden, med stengte heiser og problematiske prepareringsforhold. Så her er det bare å sjekke værmeldingen før helgen.

Fint snøleggervær

- Nå er det fantastisk bra på fjellet. Det er bare å komme seg ut, sier Maria Svanteson som var på ski i morgentimene og fikk testet pudderskiene i Trysil.

- Fortsatt gjenstår det noe snølegging. Blant annet trenger vi mer for å bygge ferdig terrengparken. Vi trenger også mer i bakke 69 og 70 i Høgegga. Heldigvis ser det ut som vi skal få bra snøleggervær i dagene som kommer, sier driftssjef Jan Linstad.

Fra den kanten meldes det at snøfallet Trysil fikk natt til onsdag og tidligere i uka har gjort godt for bakkene - ikke minst oppe på snaufjellet.

Stakkars lille Oslo

Vinteren har så langt vært en trist affære i hovedstaden, og de skianleggene som sliter med lite snø finner vi nå i området rundt Oslo. Dette gjelder spesielt Gautefall, Vrådal, Kongsberg og Uvdal. Sistnevnte til tross for dagens pudderalarm! I disse anleggene ligger snødybdene i terrenget på toppstasjonen på rundt 15 til 30 centimeter.

Her skal det bli kaldere og gode minusgrader allerede før helgen og langt ut i neste uke, men de store nedbørsmengdene lar vente på seg.

Sjekk været der du bor

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken