RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pungen hans veier 45 kilo

(Wesley Warren/Facebook)
Sist oppdatert:
Amerikanske Wesley har verdens største baller.

(SIDE2): Wesley Warren (47) skapte store overskrifter da han sto fram med sin 45 kilo tunge pung i amerikanske medier.

Den voldsomme lidelsen er kalt skrotal lymfødem eller skrotal elefantsyke, og gjør at han sliter med å gå og fungere normalt i hverdagen. Området rundt pungen og testiklene svulmer opp på grunn av en vannaktig væske som samler seg i vevet.

Se video nederst i saken.

Svulmende
Amerikanerens lidelse skal ha oppstått da han slo pungen sin i søvne for snart fire år siden, men helt konkret årsak er ikke fastslått. Dagen etter slaget svulmet pungen opp til fotballstørrelse, og Warren dro direkte til legen for å få hjelp. Men ingen klarte å hjelpe ham med smertene og det stadige voksende underlivet.

Problemet er blitt så stort at Warren ikke klarer å jobbe eller leve et normalt liv. Han dekker seg til ved kle en hettegenser opp ned over pungen, og har alltid med seg en liten plastkurv for å ha noe å hvile pungen på.

Han sto fram fordi han ønsket hjelp til den kostbare operasjonen. En slikt inngrep koster over én million dollar, eller om lag seks millioner kroner. Men siden Warren sto fram i fjor høst har oppmerksomheten rundt ham vært enorm, og ifølge Huffington Post nyter 47-åringen nå sine femten minutter i rampelyset.

Han har dermed takket nei til å få en gratis operasjon av Mehmet Oz som ønsket saken i sitt populære TV-program «Dr. Oz Show».

Vil ikke dø
Hvis han hadde valgt å si ja til operasjonen ville TV-programmet eksklusivt eid rettigheten til hans historie, noe Warren ikke ønsket. Men 47-åringen benekter at det er på grunn av kjendisstatusen at han ikke vil la seg operere. Han er redd for at noe skal skje under den kompliserte operasjonen, og at både testiklene og penis kan komme til å måtte fjernes på grunn av blødning.

- Hvem vil leve på dette viset? Men jeg vil bare ikke dø under operasjonen, uttalte han ifølge den amerikanske nettavisen.

Er operasjonen vellykket kan han på sikt både urinere normalt og ha sex igjen.

På Facebook er støttegruppen «Wesley Warren Jr's Giant Testicle» opprettet for å gi penger og støtte Wesleys kamp for operasjon. Her får han støttende ord, men har også opplevd mobbing på grunn av sin lidelsen.

Les mer om Warrens historie på Las Vegas Review-Journal. Ivrer du etter å dele denne på Facebook finner du deleknappen under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere