Gå til sidens hovedinnhold

Punget ut for denne Nordmarka-perlen

Denne hytta på Mylla er på 202 kvadratmeter. Gjett hvem som kjøpte og hva hun betalte.

Som kjent er Mylla et populært hytteområde, og fritidsboliger som selges der oppnår ofte høy pris. Nylig ble det solgt en eiendom i Lensmannsvika for seks millioner kroner, skriver Hadeland.

Ifølge de offentlige listene over eiendomsoverdragelser, ble hytta kjøpt av Hanne Harlem. Søster av tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland.

- Idyllisk
Harlem kjøpte hytta av Nye Rørlegger Sentralen, og det var mekler Rune Pedersen i Din Boligmegler i Oslo som sto for salget. Da vi kontakter han, ønsker han ikke å si så mye om salget, ettersom kjøper ønsker å holde en lav profil.

- Det jeg kan si er at det er en fritidsbolig med eneboligstandard som ligger idyllisk til nede ved Myllavannet. Her er det gode fiske- og turmuligheter. Hytta ble solgt i et attraktivt område, så prisen var som forventet, sier han til Hadeland.

Prisantydning på hytta, som har et bruttoareal på 202 kvadratmeter, var i underkant av fem millioner kroner.

Hytta består av en første etasje på 120 kvadratmeter, med stue, kjøkken, to soverom og bad. I kjelleren er det blant annet kjellerstue og tre soverom. Den er bygd i materialer av høy standard og har vann fra eget borehull. Det er vannbåren gulvvarme i alle rom.

Tok tid
Fritidsboligen lå ute for salg i noe tid før den ble solgt, og det var bare en budgiver.

- Det er vanlig at det tar litt tid å selge fritidseiendommer som denne, sier mekler.

Mange assosierer nok Hanne Harlem med at hun er søsteren til Gro Harlem Brundtlander. Men Harlem er en solid karriere bak seg, både som politiker og som leder i offentlig forvaltning og det private næringsliv. Hun gikk av som styreleder i Helse Sør-Øst RHF i 2011. På slutten av nittitallet var hun assisterende direktør i Norsk Hydro. Fra 2004 til 2007 var Harlem universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. Politisk nådde hun toppen som justisminister i Jens Stoltenbergs regjering fra 2000 til 2001. Harlem var politisk rådgiver i Barne- og familiedepartementet fra 1990-1991, og byråd for barn og utdanning i Oslo i 1992–93.

Million-eiendommer
Det har de senere årene vært omsatt en rekke hytter i dette populære området i Nordmarka.

Prisrekord ble satt for et par år siden da et palass til 14 millioner skiftet eier.

Flere saker på Hadeland

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken