RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Puppeavsløring ga nettkræsj

Sist oppdatert:
Club Mosquitos hjemmesider knelte etter at P4 skrev at utestedet la ut puppebilder av gjestene.

(SIDE2): Utestedet Club Mosquitos hjemmesider krasjet fredag formiddag etter at P4 skrev at klubben markedsfører seg selv med puppebilder av unge jenter på nettet.

Les saken her:Reklamerer med lettkledte gjester

Overload
Personalansvarlig Mathias Nystrøm sier til Side2 at de ikke har planer om å fjerne bildene som ligger ute, og at sidene er nede på grunn av den høye trafikken medieoppmerksomheten har skapt.

- Webmasteren sier til meg at sidene har krasjet. Det blir stor pågang når de blåser opp slike saker som dette her om at vi legger ut lettkledte damer og ikke bryr oss. Hele systemet til datafirmaet vi bruker har krasjet.

Club Mosquito er et av få utesteder i Oslo hvor 18-åringer får komme inn, og stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen (SV) reagerer på at en nattklubb med en slik profil har 18-årsgrense.

- Unge folk er mer sårbare og det er skuffende at de ikke har tatt hensyn til det, sier Thorkildsen til P4.

Thorkildsen vil be Forbrukerombudet, Datatilsynet og barneombudet sjekket om utestedet gjør noe ulovlig.

- Om folk synes vi gjør noe ulovlig så får vi gå inn og se på det og rydde opp i det, men nå har jo sidene krasjet på grunn av for stor pågang. Jeg mener at det ikke finnes noe på sidene som strider mot loven. Så lenge gjestene blir spurt. Folk står jo og poserer framfor kamera.

- Ikke for fulle
Nystrøm forteller at alle gjestene som avbildes blir spurt på forhånd både om å bli tatt bilde av og om det er greit å legge dem ut på nett.

- I løpet av det halvannet året vi har hatt sidene er det to stykker som har spurt om vi kan fjerne bildene, og det har vi gjort.

- Hva slags vurderinger gjør dere i forhold til at folk er beruset når de blir fotografert?

- Er de ekstra beruset har de ingenting i lokalene våre å gjøre uansett. Da blir de bedt om å ta taxi hjem. Men jeg tror at mange av de bildene som er ute, blant annet det med at det sprutes champagne, der er jenta ikke særlig full. Og jeg har pratet med henne etter at bildene ble lagt ut og hun synes det var dritkult at det ble tatt bilder der. Det er ingen problemer der fra hennes side. Hun er forresten 21 år gammel.

Nystrøm forteller at fotografen skal være lett gjenkjennelig for gjestene. Nattklubben opplyser også om fotograferingen med skilt rundt om i lokalet.

- Jeg så at jeg hadde blitt sitert på at det var en ryddehjelp som går rundt og tar bildene. Denne ryddehjelpen er min 28 år gamle VIP-manager som går rundt i svart dress med kamera. Han har fått klar beskjed om at det ikke skal tas noen ulovlige bilder, og vi går også gjennom bildene før de legges ut. Det er mange bilder som havner i søppelkassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere