RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Puppeboom i Bergen

Foto: Ariana
Sist oppdatert:
Hvem vil ha størst bryster? Østlandsdamer eller kvinnene på Vestlandet. Her får du svaret.

(iBergen.no) Vi har samlet inn tall fra de tre største aktørene på silikonbryster i Bergen og hos to av dem har økningen bokstavelig talt vært stor.

- Vi opplever en klar økning i antall operasjoner. Vi hadde cirka 20 prosent økning i brystproteser fra 2007 og er i omsetning den klinikken som gjør flest kosmetisk kirurgiske operasjoner i Bergen, sier Klinikksjef Stein Helge Nordahl, ved Fana Medisinske Senter i Bergen til iBergen.no.

Stort i øst, moderat i vest
Nordahl forklarer videre at det er store forskjeller på hvilke bryster kvinner på Østlandet og Vestlandet vil ha.

- Det som er gjengs her på Vestlandet er at damene vil ha litt mer enn normalt. Østlandsdamene vil at det skal vises, de vil ha enda større bryster. Litt som i USA, sier Nordahl videre.

- Vi har imidlertid pågang fra en litt yngre skare her hos oss, selv om vi er litt tilbakeholden på å utføre operasjoner på de under 21 år, forteller han.

Hos Bergen Kirurgiske sykehus på Nesttun var det også en økning i antall operasjoner fra 2007 til 2008.

- Vi hadde 500 brystrelaterte operasjoner i 2008. Det var en økning på 50 operasjoner fra 2007, opplyser daglig leder ved Bergen Kirurgiske Sykehus, Helmuth M. Liessem, til iBergen.no.

Rammet av finanskrisen
Hos Plastikkirurgisk Institutt i Fanaveien opplevde de en nedgang i antall kvinner som tok silikon i brystene da finanskrisen satt inn.

- Totalt ende vi opp med færre operasjoner i fjor enn i 2007. Året begynte bra, men fra september og ut året falt antallet operasjoner drastisk som følge av den dystre økonomiske situasjonen, forteller Stefan Emmes som er ansvarlig overlege på klinikken.

Plastikkirurgisk Institutt opererte inn silikon hos mellom 50 og 60 bergenskvinner i 2007 og drøyt 40 i 2008.

- Den usikre økonomiske situasjonen rammet oss hardt, men det har tatt seg opp igjen etter jul. To rentekutt har fått de som la planene om en operasjon på is til å gjennomføre det nå i januar. Tilstrømningen har vært veldig bra etter nyttår, sier han.

Ikke gigantbryster
Emmes sier videre at det ikke er noen nye trender hos kvinnene som nå legger seg under kniven.

- For fem-ti år siden ville man ha mest mulig inn i brystene, men nå går det i retning av at kvinnene vil ha mer moderat påfyll og at det skal se naturlig ut. Kvinner vil ikke lenger ha bryster som man kan se på 100 meters avstand, understreker han.

Bergenser og glamourmodell Natalie Henriksen (24) opererte inn silikon i brystene da hun var 20 år gammel.

- Jeg tror at flere kvinner ønsker å ta silikon i dag fordi man ønsker å være fornøyd med sin egen kropp. Det handler om selvfølelse, en pen kropp er mer enn bare et vakkert ytre. Å ta silikon i dag er også blitt mer akseptert, og mye mer vanlig enn det var for bare noen år tilbake. Flere og flere tar nok også silikon i dag fordi «silikon er synlig» ettersom flere har det er det nok lettere å overveie det selv, sier Henriksen til iBergen.no.

Oppfordrer ikke
Natalie Henriksen begynte som modell etter at hun hadde lagt inn silikon. Nå er hun en av jentene i Rask Models.

- Jeg har 500 ml høy profil silikongelé i hver bryst, hvilket er veldig mye. Men silikonen er lagt under muskel, noe som gjør at det ser mer naturlig ut. Jeg har også fått lagt inn silikon i to omganger, for at huden ikke skal strekkes så mye. Første gang la jeg inn 325 gram i hver, men ble svært skuffet da jeg følte at resultatet ikke ble som forventet. Dette er dessverre noe som svært mange opplever, forteller hun og legger til:

- Personlig ønsker jeg ikke å oppfordre folk til å ta silikon, men jeg syntes det er fint at kvinner i dag kan få mulighet til å selv avgjøre om de vil ta steget og fikse på sin egen kropp.

Les mer fra iBergen. no:Lottorekken gikk inn etter 23 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere