Puppeglipp foran motefiffen

Publikum sperret opp øynene da overdelen til en av modellene på Grand Café åpnet seg - og det var heller ikke planen. Se bildene.

16.09.05 08:23

(Grand Cafe / SIDE2): Kjendiser og moteeksperter hadde møtt opp da Norges fem mest profilerte designere holdt moteshow i Oslo torsdag kveld.

Moteshowet, som markerte unionsoppløsningen med Sverige, var preget av blant annet fargene fra landenes flagg, pels, ull og puppeglipp.

  • Se bildeekstra nederst i saken

Det er de kjente designerne Ove Harder Finseth, Wenche Lyche, Gunnar Fon, Mona Strand og Vibeke Bergan Barbo som står bak prosjektet «Samme renning - ulike innslag».

Fyrverkeri, sirkus, fargerikt og fem vidt forskjellige stiler, er ordene designeren Ove Harder Finseth bruker for å beskrive visninger. Han er mannen bak brudekjolen til kronprinsesse Mette-Marit.

Flashet puppen
Da en av modellenes kreasjoner skled litt til side ble det hvisket og tisket blant publikum. Modellen var blitt instruert i forhold til hvordan hun skulle bære plagget, så hun holdt maska.

Ifølge designeren Gunnar Fon var det ikke meningen at brystene skulle vises, men kreasjonen skulle være utfordrende.

Nå er det å vise pupper ingen sjeldenhet i moteverdenen, men åpenbart ikke slik på Grand Cafè. Dermed ble det vekslet overraskende blikk og ord.

Variert dom
- Det var veldig gøy å jobbe med fem personer, med fem vidt forskjellige stiler, sier Finseth, som var svært fornøyd med kveldens visning.

Men blant moteekspertene var dommen noe variert.

- Dette handlet ikke om mote. Jeg tenker: «Er dette Star Wars, teater eller hva prøver man å lage?» Dette var ikke bra. Jeg skjønner ikke hva de prøver på, sier side2s moteekspert Margrethe Gilboe.

Hun mente at den eneste designeren som viste at det handlet om mote var Fon.

Men moteguru Kikki Sørum mente visningen var fantastisk bra.

- Dette var som å være i Paris. De er ikke redde for å ta det helt ut. Det er det beste som har vært vist i Norge, mener Sørum.

Kreasjonene ble presentert i forbindelse med Cosmopolitan, Mag og Henne-seminaret «Usminket».

Opplegget var en liten førpremiere før de fem designerne som skal ha utstilling på slottet i Stockholm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.