Gå til sidens hovedinnhold

Pupper, strategi og galskap

«Red Alert 3» har endelig kommet til Playstation 3.

(Spill): Sanntidsstrategispillet «Red Alert 3» ble sluppet til PC og Xbox 360 før jul i fjor, og bød på en glimrende og helsprø spillopplevelse. I tillegg til å være proppfullt av kreative enheter og sjarmerende harry og morsomme videosekvenser, var selve spillet skikkelig bra. Utviklerne hadde jobbet mye med å balansere hærene og de tre fraksjonene var varierte og artige å spille.

LES OGSÅ: Mer Gemma Atkinson på PS3 | Se, nå er hun Red Alert Girl

Vellykket konvertering

«Red Alert 3» er nesten så strategi-light som noe kan få blitt, men hvis du spør meg så holder det i massevis. «Empire»-serien og lignende hvor du må holde orden på enorme hærer og alt mulig annet rart, synes jeg blir for omfattende.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Uansett, nå er «Red Alert 3» ute til PS3 og reisen over har gått meget bra. Samtlige filmsekvenser, oppdrag og enheter er i behold, grafikken like flott og kontrollen for det meste helt topp.

Kunne trengt GPS

Alle knappene og begge styrespakene er i bruk, og styringen tar litt tid å lære seg. Når den først sitter, er du en sofageneral av rang og kommanderer troppene dine rundt med største letthet. Eneste minuset er at det av og til er vanskelig å velge bestemte enheter, selv på laveste nivå er pekeren litt for kjapp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Et større minus, og det eneste virkelig negative med «Red Alert 3», er at enhetene noen ganger sliter med å finne ut av hvor de skal gå. Heldigvis skjer ikke det så altfor ofte, men når du kjemper store slag har du ikke tid til å detaljstyre enkeltenheter.

For strategisultne PS3-eiere

Hvis du har en av de andre «Red Alert 3»-utgavene og lurer på om du bør kjøpe denne, er svaret nei. Det eksklusive innholdet er ikke så veldig eksklusivt, blant annet finnes de «nye» kartene til PC og bakomfilmene er ikke noe å rope hurra for.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Har du derimot ikke spilt «Red Alert 3» før og er ute etter et strategispill til PS3, bør du definitivt vurdere dette. Det er stort, utfordrende og underholdende. I tillegg får du se Peter Stormare som gal forsker, og hvis du spør meg er det nesten verdt prisen i seg selv.

«Red Alert 3» har fått mye oppmerksomhet for sine lekre skuespillere, som du kan se i denne bildekarusellen:

1119

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut