RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Birthe Steen Hansen (iBergen.no)

Pus kom hjem etter ni år

Og da var han blitt en skikkelig smultbolle!

(iBergen.no) De ni årene har tydeligvis fart godt med katten Thomas (11). For han er blitt litt av en tjukkas mens han har vært på rømmen.

- Han er blitt kjempetjukk! Mellom ni og ti kilo, sier den lykkelige matmoren Martine Charlotte Smith (17) til iBergen.no.

Stakk av en gang før
Da hun var bare sju år gammel forsvant Thomas fra familiens hjem i Bergen. Hannkatten hadde også én gang tidligere vært på rømmen, men da kom han tilbake etter noen måneder.

- Første gangen han stakk av sa foreldrene mine at han hadde sikkert funnet seg en kjæreste. Jeg svarte at han nok ville komme tilbake når han ble skilt, forteller Smith.

- Letet over hele byen
Klok av skade besluttet familien seg for å både kastrere og øremerke Thomas da han igjen dukket opp på trappen. Men det gikk bare noen måneder før den eventyrlystne pusen nok en gang var borte vekk.

Til Bergens Tidende forteller stefar Carl Løvvik hvordan de letet etter pusen for ni år siden.

- Vi reiste hele byen rundt. Etterlysninger i radio og på plakater. Stoppet bilen ved hver svart katt vi så, bare for å sjekke, sier Løvvik til BT.

- Men jeg var sikker på at han ville komme tilbake, slik han hadde gjort første gangen, sier Smith.

Oppringt etter ni år
Det skulle gå hele ni år før hun fikk rett. For torsdag dukket Thomas opp på en av Dyrebeskyttelsens matstasjoner der han glefset i seg mat. Den kosete rømlingen vekket såpass mye oppsikt med sin runde kropp at Dyrebeskyttelsens utsendte sjekket ham for øremerker.

Kort tid etter fikk Smith en telefon med det glade budskap. Etter ni år var Thomas endelig funnet!

- Jeg trodde ikke det var mulig. Det er jo helt absurd, som å komme tilbake fra de døde, forteller Smith.

Kjente ham igjen
Tirsdag hentet hun sin gamle venn hos Dyrebeskyttelsen. Det ble et varmt gjensyn, og ikke minst overraskende ettersom Thomas hadde lagt seg ut siden sist.

- Han var ikke så tjukk da han forsvant. Men jeg gjenkjente ham på ansiktet, sier matmor fornøyd.

Natten har Thomas tilbragt i sitt nye hjem der han har forsøkt å bli vant med nye lukter og nye rom. Likevel kan det virke som han ikke helt har glemt sitt gamle liv, for ifølge Smith reagerer han fortsatt på navnet hun ga ham for 11 år siden.

Må på diett
Nå skal Bergens svar på Pusur settes på en slankekur.

- Det blir bare slankefôr på ham nå og så skal jeg forsøke å holde ham aktiv. Han er veldig kosete, så jeg tror det er slik han har overlevd, ved å kose til seg mat, mener Smith.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere