*Nettavisen* Nyheter.

PUs tilsynsråd bekymret over lang internering

Oslo (NTB): Det er bekymringsfullt at noen innsatte ved utlendingsinternatet på Trandum blir sittende lenge, mener Politiets Utlendingsenhets tilsynsråd.

25.02.14 10:06

Trandum er siste stopp for personer som har fått endelig avslag på sine asylsøknader og som ikke har reist ut av landet innen fristen. Tilsynsrapportene for Trandum konkluderer med at det er uheldig når asylsøkere blir sittende lenge før de uttransporteres, skriver VG.

Ifølge rapportene er hovedtrekkene likevel at forholdene er blitt bedre etter at nye enkeltceller ble tatt i bruk. Dette har ført til større ro og en nedgang i bruk av tvang på 50 prosent.

De innsatte klager imidlertid i størst grad på at de får for få luftepauser der de kan røyke, og at de er underlagt for strenge kontrollmekanismer.

- De ytre rammene, med enkeltrom og nye lokaler, er blitt mye bedre. Samtidig beskriver de innsatte dette som et fengsel, og derfor er det bekymringsfullt når noen blir sittende lenge, sier leder av PUs tilsynsråd, tingrettsdommer Randi Carlstedt.

Samtidig konkluderer Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) i en ny rapport med at den maksimalt tillatte interneringstiden på 18 måneder, er for lang. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.