RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pushwagner får bildene tilbake

Foto: Idås, Hedvig (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Krangelen om millionbildene er avgjort i retten.

(SIDE2): Den norske kunstneren Terje Brofos (Pushwagner) har opplevd en eventyrlig suksess internasjonalt, men har fått mye oppmerksomhet på grunn av krangelen rundt egne bilder.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Som narkoman i 1998 overdro han alle sine bilder til Morten Dreyer. Han fungerte da som Pushwagners agent og personlige assistent.

Bildene har siden den gang økt i verdi, og har blitt verdsatt til flere titalls millioner. I en dom fra Oslo tingrett konkluderes det med at mellom Pushwagner og Morten Dreyer fra 1998 er ugyldige.

Pushwagner får tilbakeført bildene, mot at han betaler tilbake 400.000 kroner som Dreyer skal ha forskuttert til han mens han var kunstnerens assistent.

Meyer dømmes også til å betale Pushwagner 1.009.185 kroner i erstatning for salg av bilder i strid med råderetten. Dette må skje innen to uker.

Morten Dreyer frifinnes imidlertid for kravet om oppreisning, heter det i dommen. Ingen av partene tilkjennes sakens omkostninger. Utgiftene til den sakkyndige deles med en halvpart på hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere