Gå til sidens hovedinnhold

Pusser opp toaletter

Byrådet foreslår å bevilge penger til å pusse opp toaletter i Oslo-skolen. Syv skoler i indre øst får midler.

OSLO ØST: Hele 62,5 millioner kroner settes av til vedlikehold av toaletter i Oslo-skolen.

Det ble kjent da byrådet la fram sitt forslag til bruk av Regjeringas krisepakkemidler i dag klokka 15.

Mandag 26. januar la Regjeringa fram sin tiltakspakke, som blant annet innebar 477 millioner kroner i ekstraordinære vedlikeholdsmidler i Oslo kommune.

Fredag ettermiddag ble det altså kjent at byrådet ønsker å satse på rehabilitering av toaletter i Oslo-skolen.

I vårt område er det følgende skoler som får midler:
* Etterstad videregående skole
* Vahl skole
* Grünerløkka skole
* Hasle skole
* Rosenhoff Voksenopplæring
* Sofienberg videregående skole
* Lilleborg skole

- Dette er midler som skal brukes på prosjekter som kan ferdigstilles i 2009. Derfor er vi opptatt av å starte fortest mulig der det trengs mest mulig, sier byrådsleder Erling Lae i en pressemelding fredag ettermiddag.

Boligbygg får mer

Også Boligbygg blir tilgodesett med midler. 7 millioner kroner øremerkes vedlikehold i de kommunale boligene i hovedstaden.

Østkantavisa har de siste ukene fulgt kommunale boliger tett, og flere politikere har den siste tida tatt til orde for at man må styrke vedlikeholdet i den kommunale boligmassen.

Kampentrappa rustes opp

Byrådet har også funnet plass til konkrete tiltak i parker og uteområder i Oslo indre øst. Blant annet har Venstre kjempet gjennom at Kampentrappa blir tilgodesett med hele 2 millioner kroner.

Trappa har i lang tid forfalt, og ble i forrige uke stengt, ettersom den ble ansett for for farlig å ferdes i.

Lokalpolitiker Matti Lucie Arentz (V) er en av dem som i lang tid har jobba for at trappa skal rustes opp.

- Dette er en gledens dag for meg. Jeg bor her og bruker trappa hver dag, men det er ikke bare derfor dette har vært viktig for meg. Jeg bodde på Kampen for 13 år sida også, og den så helt lik ut da. Dette er noe jeg har observert over tid, sier hun.

Det er estimert at rehabilitering av trappa vil koste 1,5 millioner kroner. Når byrådet nå har satt av 2 millioner kroner til å pusse den opp, mener Arentz sjansen er god for at trappa blir en perle i nærmiljøet.

- Det forutsettes selvfølgelig at man setter trappa tilbake i opprinnelig stand og ikke bare setter opp en betongtrapp, sier hun.

1 million til Riverside

En av de aller mest konkrete tiltakene for Oslo øst er ungdomsklubben Riverside som blir tilgodesett med 1 million kroner.

Pengene skal benyttes i et samarbeid mellom Ruter som eier uteområdet, Bydel Gamle Oslo og Riverside. Pengene skal gå til opprusting av uteområdet og til bedre belysning og andre tiltak som kan gjøre uteområdet tryggere for brukerne.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial