*Nettavisen* Nyheter.

Pussy Riot anklager Russland for Stalin-metoder

Moskva (NTB-AFP): Vokalisten i Pussy Riot sammenligner rettssaken mot de tre kvinnene i det russiske punkbandet med Stalin-tidens undertrykking.

Punkerne er tiltalt for å ha forstyrret offentlig ro og orden motivert av religiøst hat. Aktoratet har lagt ned påstand om tre års fengsel for de tre.

Vokalist Nadezjda Tolokonnikova sa onsdag i retten at rettssaken er «et politisk undertrykkelsessystem på linje med stalinistiske troikaer», med henvisning til sovjetdiktatorens spesielle hurtigdomstoler.

Hun sier hun er oppmuntret av den internasjonale oppmerksomheten rundt saken, og at hun føler seg trygg på at det politiske systemet i Russland snart vil endre seg.

- Historien, inkludert Stalin-terroren, har ikke lært folk noe. Hele maktapparatet står for retten i denne saken, la hun til, og hevdet at det politiske systemet kommer til å kollapse.

Tolokonnikova og hennes bandkolleger Jekaterina Samutsesvitsj og Maria Aljokhina ble arrestert i mars etter at de hadde sunget en protestsang mot president Vladimir Putin i en kirke i Moskva. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag