*Nettavisen* Nyheter.

Pussy Riot kommer på norgesbesøk

Bergen (NTB): To av de løslatte Pussy-Riot-medlemmene kommer til Festspillene i Bergen i mai. Derfra dra de videre til Oslo med innlagte fengsels- og fjordbesøk på veien.

Lørdag 24. mai vil Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova presentere dokumentarfilmen «Pussy vs. Putin» og snakke om sitt nye prosjekt under årets festspill.

- Filmskaperne har fulgt oss fra den spede start. De er viktige medspillere i utviklingen av de politiske og estetiske uttrykkene våre. Denne filmen er unik. «Pussy vs. Putin» gir en objektiv skildring fra innsiden. Vi håper alle som støtter oss kommer og ser, skriver de to medlemmene i en e-post til Festspillene i Bergen.

Når de er i Norge, ønsker de også å fortelle om sitt nye prosjekt Zona Prava. De planlegger en tur til Oslo, og vil også besøke fengsler og se norske fjorder.

- Prosjektet Zona Prava har som mål å slå ned på alt som berøver og ødelegger menneskers frihet. Vi kjemper for å reformere inhumane fengselssystemer. Norge har et reformert, verdensledende fengselssystem som vi vil lære mer om. Derfor blir møtet med et norsk fengsel viktig for oss, skriver de to.

Lille julaften i fjor slapp de ut av russisk fengsel, hvor de har sonet en dom på to års fengsel etter å ha protestert mot president Vladimir Putin og alliansen med den russisk-ortodokse kirke i Moskvas hovedkatedral. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.