*Nettavisen* Nyheter.

Pussy Riot-medlem til sykehus etter sultestreik

Moskva (NTB-Reuters): Et av medlemmene i det russiske pønkebandet Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova, er sendt til sykehus etter at hun startet en sultestreik i fengselet.

Flyttingen til sykehus skjedde etter anbefaling fra lege fredag.

Tidligere denne uken ble det kjent at Tolokonnikova hadde gått til sultestreik i fengselet i protest mot soningsforholdene der. Hun ble i august i fjor dømt til to års fengsel for å ha kritisert Russlands president Vladimir Putin under en opptreden med bandet Pussy Riot i Moskva.

Tolokonnikova er lagt inn på fengselets eget sykehus, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge hennes mann Pjotr Verzilov skal den fungerende lederen i fengselet ha beskrevet hennes tilstand som «forferdelig», men ikke gitt noen ytterligere detaljer. Verzilov sier videre at ansatte i fengselet ikke ville vise ham dokumenter om overføringen til sykehuset, eller la konas advokater komme på besøk.

Tolonnikova hevdet i et brev til russiske medier mandag at hun og hennes medinnsatte i straffekoloni nr. 14 i Mordovija i det midtre delene av Russland behandles som slaver. Hun føler at hennes liv er i fare, og sultestreiker derfor inntil videre, het det i brevet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.