*Nettavisen* Nyheter.

Putin: - Ingen handelskrig med EU om gass

Vladivostok (NTB-Reuters-DPA): Russlands president Vladimir Putin utelukker at strid om russisk gasseksport skal utløse handelskrig med EU. Han kritiserer likevel europeernes håndtering av eksportstriden.

EU-kommisjonen innledet i uken som gikk gransking av det statskontrollerte russiske gassmonopolet Gazprom, som mistenkes for å hindre fri flyt av naturgass til Europa. Selskapet anklages også for urettmessig sammenkobling av prisene på gass og på olje.

- Vi har svært varme og konstruktive forbindelser med EU, sa Putin ved toppmøtet i samarbeidsorganisasjonen for Asia-Stillehavsområdet APEC i Vladivostok lengst øst i Russland søndag. Han stilte seg likevel kritisk til enkelte sider ved EUs oppførsel.

Han viste til at EU har forpliktet seg til å gi omfattende økonomisk støtte til de nye medlemslandene i Øst-Europa. - Granskningen av Gazprom ser ut til å ha sammenheng med den vanskelige økonomiske situasjonen i eurosonen, tilføyde han.

- Det virker som om en eller annen i EU-kommisjonen har bestemt seg for at vi må ta på oss en del av byrden, framholdt Putin. Han understreket at regjeringen i Kreml ønsker å løse problemene gjennom en «forretningsmessig og velvillig dialog». (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.