RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin: - Medvedev og jeg er ikke homser

Foto: SERGEI KARPUKHIN (REUTERS)
Vladimir Putin tolket journalistens spørsmål litt vel bokstavelig.

Russlands statsminister Vladimir Putin var nylig på besøk i Italia hvor han ble stilt et spørsmål om å forklare hemmeligheten bak suksessen i et politisk ekteskap.

Putin og president Dmitrij Medvedev har styrt Russland side om side etter at førstnevnte måtte trekke seg som president etter andre periode for to år siden.

Tradisjonell orientering
Putin sa at spørsmålet ble stilt på en svært bokstavelig måte, og kom med følgende sarkastiske svar:

- Medvedev og jeg er mennesker som har en tradisjonell orientering, svarte Putin, ifølge The New York Times.

- Dette kan jeg garantere. Når det gjelder det ekteskapelige forholdet, så har du overdrevet en smule. Men vi er venner, og har vært det i mange år, noe som jeg allerede har nevnt, sa Putin.

Spørsmålet ble stilt under en felles pressekonferanse med Italias statsminister Silvio Berlusconi. Putin og Berlusconi har hatt et langt og nært vennskapelig «arbeidsforhold».

Kan ikke gi råd
Da det var Berlusconis tur til å snakke, fortsatte han med spydighetene.

- Jeg har erfaring fra flere felt som byregulering, forlagsvirksomhet, sport, TV og offentlig arbeid. Men jeg har ikke gjort det så bra når det gjelder ekteskap, så jeg skal ikke begynne å gi noen råd, sa Berlusconi.

Berlusconi har som kjent et utsvevende liv preget av fest og moro, og han går for tiden gjennom sin andre skilsmisse.

Medvedev, som nylig var på Oslo-besøk, fortalte til dansk presse tidligere denne uken at han og Putin ikke alltid var enige om alt.

- Til tross for likhetene, så har vi hatt forskjellige erfaringer, og vi kan ha ulike synspunkter når det gjelder nyansene i hvordan vårt politiske system bør utvikle seg videre, sa Medvedev.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere