RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin: - Tyskland kan snakke med Snowden i Moskva

Berlin (NTB-DPA-Ritzau): Tyske representanter må gjerne komme til Russland for å snakke med den avhoppede amerikaneren Edward Snowden, sier en talsmann for president Vladimir Putin.

- Han befinner seg på russisk jord, han har fått midlertidig asyl og er derfor fri til å møte hvem han vil. Vi kan ikke hindre ham i det, sier Putins talsmann, Dmitrij Peskov, til avisen Kommersant.

Han minner om at amerikaneren, som tidligere jobbet som konsulent for amerikansk etterretning, ikke har lov til å gjøre noe som skader USA ettersom det er en betingelse for oppholdstillatelsen i Russland.

Avsløringen av at USA angivelig har avlyttet Tysklands statsminister Angela Merkel har vakt stort oppstyr i Tyskland. Etter at en tysk opposisjonspolitiker besøkte Snowden i Moskva og sa at amerikaneren har mye mer å bidra med i saken, har den konservative regjeringen gitt uttrykk for at den er interessert i Snowdens forklaring.

Men for Snowden er det uaktuelt å reise til Tyskland ettersom han da kan miste sin rett til asyl i Russland. Han frykter også å bli utlevert til USA.

Den tyske opposisjonen, bestående av sosialdemokratiske SPD, De Grønne og venstrepartiet Die Linke ønsker å gi Snowden politisk asyl i Tyskland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere