*Nettavisen* Nyheter.

Putin: – Vi vil ikke isolere oss bak et nytt jernteppe

Under G20-møtet i Australia forrige helg haglet kritikken mot Russlands oppførsel i Øst-Ukraina, og Russlands president Vladimir Putin valgte å dra hjem fra møtet tidligere enn planlagt. -Det er absolutt ikke noe verdt for meg dersom de forsømmer Russlands interesser, sa Putin i et intervju søndag.

Under G20-møtet i Australia forrige helg haglet kritikken mot Russlands oppførsel i Øst-Ukraina, og Russlands president Vladimir Putin valgte å dra hjem fra møtet tidligere enn planlagt. -Det er absolutt ikke noe verdt for meg dersom de forsømmer Russlands interesser, sa Putin i et intervju søndag. Foto: Mikhail Klimentyev (NTB Scanpix)

Russlands president Vladimir Putin sier at landet ikke vil isolere seg bak et nytt jernteppe. Det vil være katastrofalt for landet, ifølge presidenten.

23.11.14 13:20

– Det har vært perioder i andre land hvor de har forsøkt å barrikadere seg fra resten av verden, og må betale en høy pris for dette, sier Putin i et intervju med nyhetsbyrået Itar-Tass søndag.

Han legger til at Russland ikke ville føre en slik strategi.

– Vi forstår hvor katastrofale konsekvenser et slikt jernteppe ville hatt for oss, sier den russiske presidenten videre.

Årsaken er at Russland simpelthen ikke kan konkurrere med Vesten, og heller må «gjennomføre sin agenda på en fredfull måte».

På spørsmål om han tok behandlingen han fikk under G20-møtet i Australia forrige helg ille opp, sier presidenten at han ikke var interessert i muligheten til å «klappe hverandre på skulderen, kalle hverandre venner og besøke hverandre» med de andre statslederne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.