Se den absurde feiringen i etterkant av annekteringen:

Blant de som er til stede i salen er Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, tidligere president Dmitrij Medvedev og den russiskinnsatte lederen av den såkalte «Folkerepublikken Donetsk» Denis Pusjilin.

I talen viser Putin til den såkalte folkeavstemningen i de okkuperte områdene, og varsler at han vil innlemme de ukrainske fylkene i Russland.

– Det er viljen til millioner av mennesker, påstår Putin i talen.

I talen gjentok han russisk propaganda om at Russland gjør som de gjør for å beskytte russere bosatt i de okkuperte områdene i Ukraina.

Se hele talen her:

Hyllet soldater

– De ekte heltene er soldatene våre som har ofret livet sitt i den spesielle militæroperasjonen, sier Putin og ba salen holde et minutts stillhet.

Ukraina påstår at Russland har mistet i underkant av 60.000 soldater etter at de gikk til en fullskala invasjon av landet natt til 24. februar.

– Det er ingenting sterkere enn millioner av mennesker som kulturelt ser på seg selv som Russland, det er ingenting sterke enn deres vilje til å gå tilbake til deres ekte hjemland, sier Putin i talen, med henvisning til at Russland nå sier de vil flytte sine egne landegrenser.

Han oppfordrer Kyiv til å legge ned våpnene og møte Russland ved forhandlingsbordet.

– Alle må huske at de som bor i Kherson, Zaporizjzja, Luhansk og Donetsk blir våre borgere, for alltid, sier Putin.

Han sier Russland er klare til å forhandle med Kyiv, men at Donbas ikke kan forhandles om.

– Myndighetene i Kyiv bør respektere dette, og vi vil beskytte landet vårt med alle virkemidler, sier Putin.

Nære på kollaps

Han påstår Russland vil bygge opp igjen områdene som de selv har lagt i grus under krigen.

– Venner, kolleger, i dag vil jeg snakke til soldatene som gjør sin patriotiske plikt for Russland, deres foreldre, koner og barn.

Han sier at Russland var nære på å kollapse på 90-tallet, men at landet har klart å reise seg igjen. Putin mener Russlands problemer skyldes at Vesten gjør det de kan for å stikke kjepper i hjulene på Russland.

Under talen brukte han lang tid på å lange ut mot Vesten og spesielt USA, som han mener fører en hybridkrig mot Russland.

– Vesten ønsker ikke at vi skal være et fritt land, men en koloni. De vil at vi skal være deres slaver, påstår Putin.

Trusler mot Vesten

Han kom også med det som må kunne kalles trusler mot Vesten.

– Våre fiender tror ikke at deres handlinger får konsekvenser. Alle avtaler om global sikkerhet er ikke lenger respektert, mange av våre tidligere ledere lyttet til vestlige ledere og ga fra seg sin makt og sine våpen. Det ledet til det som kalles en «lovbasert verdensorden», men hvem godtok disse lovene? Dette er en dobbeltmoral. Russland har vært en sivilisasjon i tusenvis av år og vi vil ikke tilpasse oss andres regler, sier Putin.

Totalt skal rundt 110.000 kvadratkilometer av ukrainsk land annekteres av Russland, melder russiske medier.

Han trekker også fram at USA er det eneste landet som har brukt atomvåpen, da de bombet Japan under andre verdenskrig.

Andre temaer Putin var innom var hans frykt for at Russland kan få familier hvor begge foreldrene har samme kjønn.

– Er det et slikt samfunn vi vil ha, spør Putin.

Fordømmes

Et samlet Vesten fordømmer annekteringen, blant annet Venstres leder Guri Melby.

– Vi fordømmer på det sterkeste Russlands framferd. 30. september er den mørkeste dagen i Europa siden krigsutbruddet i Ukraina. I 2014 annekterte Russland den ukrainske Krim-halvøya, nå gjør de nok et forsøk på en ulovlig og folkerettsstridig annektering av ukrainsk territorium. Med annekteringen fjerner Putin det lille snevet av håp om forhandlet løsning, og varsler at denne krigen vil vare lenge. Europa, Norge og NATO trenger en langsiktig og forpliktende plan for hvordan Putins autoritære og aggressive Russland skal stanses, skriver Melby til Nettavisen via en rådgiver og fortsetter:

– Det vi står i er den største sikkerhetspolitiske krisen i Europa siden andre verdenskrig, og med sabotasjen i Østersjøen har krisen kommet ubehagelig nære Norge. Det er klart at Regjeringen nå må jobbe i to spor. For det første å sikre Norge og avskrekke Russland fra angrep på norsk sokkel. For det andre bidra til at Ukraina vinner kampen over Putins autoritære regime. Regjeringen må gi flere og tyngre våpen til Ukraina. Venstre har lenge krevd at vi donerer NASAMS til Ukraina slik at de kan beskytte seg mot luftangrep, det er viktigere nå enn noensinne.

Kontrollerer ikke hele fylkene

– Det som er verdt å merke seg er at Russland ser ut til å anerkjenne hele fylkene som uavhengige republikker, slik jeg forstår det. Det vil si at de erklærer områder de ikke selv kontrollerer som russiske, har Tom Røseth tidligere sagt til Nettavisen. Han er hovedlærer i etterretning ved Forsvarets høyskole og leder forskningsgruppa deres på Ukraina.

Russland har nemlig ikke fullstendig kontroll på noen av de fire fylkene. De har tilnærmet full kontroll på Luhansk, mens de kun kontrollerer omtrent halvparten av Donetsk og 60 prosent av Zaporizjzja. Russerne kontrollerer også mesteparten av Kherson, men her er Ukraina på offensiven og har satt de russiske styrkene under sterkt press.