RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin antyder Russland kan bruke atomvåpen mot terrorister

Russlands president Vladimir Putin (til høyre) og forsvarsminister Sergej Sjoigu fotografert i november.
Russlands president Vladimir Putin (til høyre) og forsvarsminister Sergej Sjoigu fotografert i november. Foto: Sputnik (Reuters)
Sist oppdatert:
Men den russiske presidenten poengterer at han håper det aldri blir nødvendig.

Russland har angrepet IS-mål i Syria med raketter fra en ubåt i Middelhavet, opplyser landets forsvarsminister Sergej Sjoigu.

Sjoigu kom med uttalelsen under et TV-sendt møte med president Vladimir Putin. Ifølge forsvarsministeren ble det skutt ut krysserraketter av typen Kalibr fra ubåten Rostov-na-Donu, og de skal ha truffet det tiltenkte målet. Hvilket mål det er snakk om, er ikke kjent.

Videre fremmet Putin muligheten for å anvende atomvåpen mot terrorister, skriver The Independent.

Atomstridshoder
Missilene som ble skutt ut fra ubåten, er en ny type kryssraketter som Putin påpekte kunne utstyres med atomstridshoder.

- Når det gjelder angrepet fra ubåten, så må vi analysere alt som skjer på slagmarken, og hvordan våpenet virker. Både Kalibr-missilet og Kh-101-raketter viser generelt veldig gode resultater. Vi ser nå at dette er nye, moderne og høyst effektive presisjonsvåpen som kan utstyres med enten konvensjonelle våpen eller spesielle atomstridshoder, sier Putin.

- Naturligvis, så trenger vi ikke det til å bekjempe terrorister, og jeg håper vi aldri vil trenge det, sier Putin.

Brannslukking
Den russiske utenriksministeren, Sergey Lavrov, forsøkte senere å dempe antydningene om at Russland er villig til å bruke atomvåpen mot terrorister.

- Selvfølgelig ikke, og presidenten har understreket dette, at det ikke er noe behov for å bruke atomvåpen mot terrorister, ettersom de kan bli nedkjempet med konvensjonelle våpen, sier utenriksministeren i en uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere