Han anklaget også Ukraina for å ikke ta samtalene om å få slutt på konflikten på alvor, ifølge en uttalelse fra Kreml etter telefonpraten med Macron.

Den russiske presidenten anklager Ukraina for å ha begått krigsforbrytelser, og sa til Macron at «Vesten kan bidra til å stanse disse grusomhetene gjennom å legge relevant press på myndighetene i Kyiv, i tillegg til gjennom å slutte å forsyne Ukraina med våpen».

Siste nytt om Ukraina-krigen her

Han sa også at Kyiv ikke var klare for «seriøst arbeid» med å få slutt på konflikten.

Ber om umiddelbar våpenhvile

Indias statsminister Narendra Modi ber under et besøk i Danmark om en umiddelbar våpenhvile i Ukraina.

– Vi oppfordrer til en øyeblikkelig våpenhvile i Ukraina, og at dialog og diplomati skal løse problemet, sier Modi på en felles pressekonferanse med Danmarks statsminister Mette Frederiksen tirsdag.

Les også: Zelenskyj: Russland har glemt lærdommen fra verdenskrigen

Frederiksen ber på sin side om at Russlands president Vladimir Putin stanser krigen, og hun fordømmer også angrepene mot sivile.

– Jeg håper at India vil påvirke Russland i denne diskusjonen, sier Frederiksen.

India har ikke fordømt Russlands invasjon av Ukraina. Landet er storimportør av både russiske våpen og olje.

FN: Vellykket evakuering

En kolonne med over 100 sivile som har blitt evakuert fra stålverket i Mariupol, har kommet fram til Zaporizjzja, opplyser FN tirsdag.

Les også: Lavrov: Ikke et mål å vinne krigen innen 9. mai

Ifølge FN dreier det seg om 101 sivile som i flere uker har oppholdt seg inne i Azovstal-verket. I kolonnen var også 26 sivile fra områder i nærheten av verket. Evakueringen ble organisert av FN og Røde Kors.

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk sier det fortsatt befinner seg flere hundre sivile inne i bunkere på verket, som russiske styrker angriper daglig.