RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
President Vladimir Putin bemerket at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene.
President Vladimir Putin bemerket at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene. Foto: Pool (Scanpix)

Putin ber om dialog med Obama

Russlands president Vladimir Putin oppfordret til dialog basert på likebehandling og gjensidig respekt da han lørdag gratulerte president Barack Obama på USAs uavhengighetsdag.

Putin sier de amerikansk-russiske relasjonene fortsatt er viktige for å løse globale kriser. De to landene er uenige om krisen i Ukraina, forsvarssaker og demokrati.

– I sitt gratulasjonsbudskap bemerket den russiske presidenten at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra Kreml lørdag.

Putin uttrykte tillit til at Russland og USA kan finne løsninger på de vanskeligste internasjonale problemstillingene og møte globale trusler og utfordringer sammen dersom de baserer sitt forhold på likhetsprinsipper og respekt for hverandres interesser, legges det til.

Sanksjonene Vesten har innført mot Russland på grunn av landets rolle i Ukraina-krisen, samt Moskvas annektering av Krim-halvøya i 2014, ble ikke nevnt i uttalelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere