*Nettavisen* Nyheter.

Putin ber om dialog med Obama

President Vladimir Putin bemerket at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene. Foto: Pool (Scanpix)

Russlands president Vladimir Putin oppfordret til dialog basert på likebehandling og gjensidig respekt da han lørdag gratulerte president Barack Obama på USAs uavhengighetsdag.

Putin sier de amerikansk-russiske relasjonene fortsatt er viktige for å løse globale kriser. De to landene er uenige om krisen i Ukraina, forsvarssaker og demokrati.

– I sitt gratulasjonsbudskap bemerket den russiske presidenten at russisk-amerikanske relasjoner forblir den viktigste faktoren for internasjonal stabilitet og sikkerhet tross forskjeller mellom de to landene, heter det i en uttalelse fra Kreml lørdag.

Putin uttrykte tillit til at Russland og USA kan finne løsninger på de vanskeligste internasjonale problemstillingene og møte globale trusler og utfordringer sammen dersom de baserer sitt forhold på likhetsprinsipper og respekt for hverandres interesser, legges det til.

Sanksjonene Vesten har innført mot Russland på grunn av landets rolle i Ukraina-krisen, samt Moskvas annektering av Krim-halvøya i 2014, ble ikke nevnt i uttalelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.