RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin fastholder at syriske opprørere sto bak gassangrep

New York (NTB): Russlands president Vladimir Putin holder fast ved at det trolig var syriske opprørere og ikke regjeringsstyrker som sto bak gassangrepet som rystet en hel verden i august.

- Ingen er i tvil om at det er benyttet giftgass i Syria, men det er all grunn til å tro at det var opposisjonsstyrker og ikke den syriske hæren som sto bak. Dette for å framprovosere en intervensjon fra sine mektige, utenlandske beskyttere, som nå står på fundamentalisters side, skriver Putin i et leserinnlegg i The New York Times.

Innlegget framstår som et direkte svar på fjernsynstalen president Barack Obamas holdt onsdag, der han hevdet å vite at det var syriske regjeringsstyrker som sto bak gassangrepet.

Ingen av de to presidentene har lagt fram beviser for sin versjon av angrepet som kostet hundrevis av menneskeliv 21. august, og FNs inspektører har ennå ikke lagt fram sin rapport.

Putin advarer i innlegget mot at det kan komme nye provokasjoner fra de syriske opprørernes side og frykter at de vil angripe Israel for å trekke USA og verdenssamfunnet inn i krigen.

- Vi kan ikke ignorere rapportene om at militante nå forbereder nok et angrep, denne gangen mot Israel, skriver Putin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere