Putin fikk «kos» av biseksuell utøver

- Jeg «koste» med Putin, sier gullmedaljevinner.

12.02.14 15:31

President Vladimir Putin var tydelig stolt søndag kveld da Russland fikk sitt første OL-gull i Sotsji i isdans.

Putin feiret OL-gullet ved blant annet å avlegge et besøk til Nederlands «Heineken House».

- Jeg koste med ham
Her fikk han en klem av den biseksuelle skøyteløperen Ireen Wust, som nettopp hadde vunnet gullmedalje i 3000 meter, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg fikk en kos av ham, fortalte den glade gullmedaljevinneren til nederlandsk TV.

- Han gratulerte meg og spurte om alt var ok i Russland, og jeg gratulerte ham med Olga Graf (russisk skøyteløper red.anm.), selvfølgelig, for hennes tredjeplass. Han var glad for å se meg, men så måtte han dra igjen. Men jeg koste med ham, sier OL-mesteren.

Heineken-huset er kjent fra tidligere OL som et populært festlokale.

Diskriminerende lover
Russland har nylig innført en lov som forbyr homofile markeringer rettet mot mindreårige. Russiske myndigheter har tidligere gjort det klart at «homopropaganda» er helt uakseptabelt under vinterlekene. Mange kritiske røster har derfor etterlyst en omfattende boikott av OL-arrangementet.

Det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg har tidligere uttalt at han er enig med at politiske markeringer ikke hører hjemme under De olympiske lekene.

- Jeg er selvfølgelig ikke enig i Russland i det de har gjort her, har Heiberg tidligere uttalt til Nettavisen.

- Man skal ikke bruke OL som en politisk arena. Det skal være upolitisk. Det er idretten som skal stå i fokus, sa Heiberg.

Ny lovgivning i Russland
Russland har vedtatt en såkalt anti-propagandalov som forbyr alt som kan sies å være positiv omtale – uten at det er nærmere definert – av «ikke-tradisjonelle seksuelle relasjoner». Forbudet rammer i bred forstand grunnleggende rettigheter for lhbt-personer (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Loven er blitt møtt med ulike former for protester, blant annet fra kjente idrettsutøvere i forkant av det kommende vinter-OL i Sotsji, til aksjoner som å male gangfeltet utenfor Russlands ambassade i Oslo i regnbuefarger.

Kilde: NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag