RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin hyllet Sovjets seier over nazistene

Russiske soldater marsjerer på Den røde plass for å markere at Sovjetunionen seiret over Adolf Hitlers Tyskland 9. mai 1945.
Russiske soldater marsjerer på Den røde plass for å markere at Sovjetunionen seiret over Adolf Hitlers Tyskland 9. mai 1945. Foto: Grigory Dukor (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
President Vladimir Putin snakket om det sovjetiske folkets jernvilje i kampen mot nazismen da han fredag talte til soldater og krigsveteraner på Den røde plass.

Putin deltok i markeringen av seiersdagen, som feires hvert år til minne om Sovjetunionens seier over det nazistiske styret i Tyskland.

- Jernviljen til det sovjetiske folket, deres fryktløshet og utholdenhet, reddet Europa fra slaveri. Det var vårt land som jaget nazistene bort og sørget for at de ble fullt og helt ødelagt. De betalte for seieren med millioner av liv og fryktelige lidelser, sa Putin.

Putins tale vil i år uvegerlig bli tolket i lys av Ukraina-krisen og landets støtte til de prorussiske separatistene øst i nabolandet. Russland har framstilt de nye myndighetene i Kiev som fascister, noe Ukraina og vestlige land avviser som ren propaganda.

Om lag 11.000 soldater, stridsvogner og pansrede kjøretøy med rakettutskytere deltok i fredagens militærparade i sentrum av Moskva, mens jagerfly dundret i luften ovenfor.

Putin sa også at Russland ikke vil svikte heltene fra andre verdenskrig.

- Vi vil alltid vokte over denne hellige sannheten, som ikke blekner, og vi vil ikke tillate at heltene blir forrådt eller glemmes, de som ikke brydde seg om seg selv idet de sikret verdensfreden, sa Putin. (©NTB)

Se flere bilder her:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere