*Nettavisen* Nyheter.

Putin inviterer Erdogan til Russland

 

VIL MØTES: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har takket ja til invitasjonen fra Russlands president Vladimir Putin om et møte for å diskutere situasjonen i Nord-Syria. Foto: Adem Altan (AFP)

Russlands president Vladimir Putin inviterer Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan til Moskva, åpenbart for å diskutere Tyrkias militæroffensiv i Syria.

16.10.19 09:34

Erdogan har takket ja til invitasjonen om å avlegge et «arbeidsbesøk i løpet av de kommende dagene», heter det fra Putins kontor etter en telefonsamtale mellom de to presidentene.

Russland kom tirsdag med en klar advarsel til Tyrkia og slo fast at militæroperasjonen mot kurdisk milits i Syria er uakseptabel. Da USA trakk seg ut av området, inngikk kurderne en avtale med den russisk-støttede regjeringen i Damaskus, som rykket inn i det som har vært kurdiskkontrollert område.

Russiske soldater er nå på plass ved fronten, og Russland kommer ikke til å tillate at syriske og tyrkiske regjeringsstyrker havner i kamp med hverandre, heter det fra Moskva.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.