*Nettavisen* Nyheter.

Putin kan vinne i første valgomgang

Moskva (NTB-AFP-DPA): Mer en halvparten av russerne kan tenke seg å stemme på statsminister Vladimir Putin ved presidentvalget 4. mars, viser en meningsmåling. Dermed kan Putin bli gjenvalgt allerede i første valgomgang.

Målingen fra det statskontrollerte selskapet VTsIOM fredag gir Putin en oppslutning på 52 prosent, en økning på 4 prosentpoeng fra den forrige målingen 7. januar. Putins fremste utfordrer, kommunistlederen Gennadij Ziuganov, ligger langt bak med 11 prosent.

Flere meningsmålinger tyder på at den russiske statssjefen er i siget. I forrige uke viste en måling fra det uavhengige instituttet Levadasenteret at oppslutningen om Putin steg fra 31 prosent i november til 36 prosent i desember.

Russiske myndigheter frykter at menneskerettsaktivister skal forstyrre avviklingen av presidentvalget. Den prisbelønnede gruppen Memorial kan bli nektet å drive virksomhet i Komij-provinsen nordvest i landet, sier en talsmann for sikkerhetstjenesten FSB.

Aleksander Kalasjnikov i FSB sa denne uken til avisen Kommersant at Memorial er en ekstremistisk organisasjon som forsøker å undergrave Russlands lovlig valgte regjering. Memorials ledere har varslet at de vil følge nøye med i avviklingen av presidentvalget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.