RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin og Chávez inngikk nye kontrakter

Caracas (NTB-Reuters): Russlands statsminister Vladimir Putin undertegnet nye lukrative oljekontrakter under et besøk hos president Hugo Chávez i Venezuela fredag.

De to lederne diskuterte også forsvarsleveranser og atomkraftsamarbeid, men oljesamarbeid sto likevel i sentrum under besøket i Caracas.

Russiske selskap har inngått nye kontrakter til en verdi av nærmere 120 milliarder kroner med det statlige venezuelanske oljeselskapet PDVSA og skal pumpe opp hele 450.000 fat olje om dagen fra det rike Orinoco-feltet utenfor kysten av Venezuela.

Putin hadde også med seg fire militære transporthelikoptre til Chávez, de siste av en leveranse på 38.

Nye forsvarskontrakter ble imidlertid ikke kunngjort under fredagens besøk, men ifølge Chávez er Moskva villige til å bistå Venezuela med å bygge et atomkraftverk.

- Vi er klare til å planlegge det første prosjektet for en atomreaktor, som selvsagt bare skal benyttes til fredelige formål, sa Chávez under pressekonferansen med Putin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere