RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin og Porosjenko diskuterte våpenhvile

Russlands president Vladimir Putin og hans ukrainske kollega Petro Porosjenko diskuterte tirsdag mulighetene for en våpenhvile i Øst-Ukraina.

– Spørsmålet om en mulig våpenhvile sørøst i Ukraina, i området der det nå gjennomføres militære operasjoner, ble berørt i samtalen, heter det i en kunngjøring fra Kreml.

Russland rettet tirsdag harde anklager mot ledelsen i Kiev, etter at to russiske journalister ble drept i et granatangrep i Øst-Ukraina. Ukrainske regjeringsstyrker skal ha stått bak angrepet.

– Vi krever at ukrainske myndigheter gjennomfører en uavhengig gransking av denne tragedien og straffer de skyldige hardt, het det i en uttalelse fra russisk UD.

Porosjenko forsikret under samtalen med Putin at hendelsen vil bli gransket og han lovet samtidig å ta de nødvendige steg for å sikre beskyttelse for journalister som dekker konflikten, heter det i en uttalelse fra Kreml.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere