Gå til sidens hovedinnhold

Putin: - Pussy Riot er antisemitter

Moskva (NTB-Reuters-TT): Med Angela Merkel ved sin side i Moskva fredag, beskyldte Vladimir Putin punkebandet Pussy Riot for å være antisemitter.

Det var uenighet om både menneskerettigheter og demokrati da den russiske presidenten tok imot den tyske statsministeren i Moskva.

Den tyske statsministeren var klar i sin tale på pressekonferansen etter møtet med Putin. Merkel sa rett ut at hun var bekymret for en rekke nye lover som kan utnyttes til å slå ned på kritiske stemmer i Russland.

- Vi har snakket om sivilsamfunnet, og jeg har uttrykt min bekymring for enkelte lover. Vi må snakke åpent og ærlig om disse sakene, slo Merkel fast med Putin ved siden av seg.

Den russiske presidenten sa på sin side at han hører på det som blir sagt i vestlige land, men påpekte at Vesten betrakter Russland på lang avstand.

Fengslingen av to medlemmer av punkebandet Pussy Riot har fått stor oppmerksomhet i Vesten og blitt tolket som et tegn på innstramminger av politiske rettigheter i Russland. Putin beskyldte like godt det regimekritiske bandet for å være drevet av antisemittiske holdninger. (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021