RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin ringte Jens

Sist oppdatert:
Statsministeren fikk en meget viktig telefon torsdag.
Ifølge Statsministerens kontor hadde Jens Stoltenberg telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin torsdag. Tema for samtalene var utviklingen av det gigantiske Sjtokman-feltet.

- Det er gledelig at StatoilHydro nå kommer inn i Sjtokmanfeltet. Det styrker det norsk/russiske naboskap og vårt strategiske partnerskap på energisektoren i nord, kommenterer statsminister Jens Stoltenberg.

Samtaler om Sjtokman

Sjtokman har vært tema i samtaler mellom norske og russiske myndigheter i flere omganger. I juni var Jens Stoltenberg på en rundreise i Russland, hvor han besøkte Murmansk, Moskva og St. Petersburg, hvor statsministeren fremhevet Statoil og Hydro og deres unike kompetanse på utvinning i nord-områdene.

Statoil-sjef Helge Lund var også i Russland samtidig, hvor han deltok på internasjonale økonomiske forumet i St. Petersburg.

Snakket i september

I september ble det så kjent at president Putin hadde ringt Stoltenberg for å diskuterer norsk deltagelse i Sjtokman.

Tidligere denne uken bekreftet Jonas Gahr Støre overfor nettstedet Energy Current at de støttet StatoilHydros deltagelse i gigantfeltet, fordi det vil styrke samarbeidet med Russland. Han understreket overfor nettstedet at russerne trenger bistand til å utvikle et så kompleks prosjekt.

- Enestående kompetanse

- StatoilHydro har enestående kompetanse og erfaring fra offshorevirksomhet under krevende forhold på norsk sokkel. Selskapet har også arbeidet lenge i Russland. Jeg deler selskapets forventning om at deltakelsen vil bidra til en vellykket utvikling av Shtokmanfeltet. Deltakelsen viser at StatoilHydro hevder seg i den internasjonale konkurransen om de store oppgavene, sier olje- og energiminister Åslaug Haga i en melding.

Vil ikke gradere

StatoilHydros informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad ønsker ikke å kommentere hvor involvert Stoltenberg og Gahr Støre har vært i å skaffe selskapet den lukrative kontrakten.

- Jeg vil ikke begynne å gradere slike ting før vi har signert avtalent. Vi vil ikke gå inn på noen ting rundt avtalen før den tid, sier han til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere