RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin sier ukrainerne må gjøre opp seg imellom

Konflikten i Ukraina kommer til å fortsette med mindre rivaliserende grupper blir enige seg imellom, sier Russlands president Vladimir Putin i et nytt intervju.

- Den viktigste forutsetningen for stabilisering av situasjonen er en umiddelbar våpenhvile og en slutt på den såkalte antiterroroperasjonen – som i realiteten er en straffeoperasjon – sørøst i Ukraina, sier Putin i et intervju med en egyptisk avis.

Lederne for Tyskland, Frankrike og Ukraina møtes til toppmøte i Minsk onsdag og håper den russiske presidenten også kommer. Putin vil ikke love at han tar turen før de fire blir enige om «en rekke punkter».

Mandag er han i Kairo, og i den forbindelse har han gitt et intervju til den statsdrevne avisa Al-Ahram. Der ber han regjeringen i Kiev «lytte til sitt folk». Krisen kommer åpenbart til å fortsette inntil ukrainerne selv blir enige med hverandre, sier Putin ifølge en utskrift av intervjuet.

- Vesten mener Moskva støtter opprøret aktivt med våpen og soldater, mens Putin hardnakket hevder russerne som kjemper mot ukrainske regjeringsstyrker, er frivillige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere