RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin-talsmann: - Russland mangler opposisjon

Moskva (NTB-AFP): Russland har ingen fungerende opposisjon, sier en talsmann for president Vladimir Putin. Dagens opposisjonsgrupper er bare «et tomrom» uten klare tanker om hva de vil, mener han.

Talsmannen Dmitrij Peskov sa mandag i et intervju foran et telefonmøte Putin skal ha med alminnelige russere denne uken at Russland trenger en seriøs og konstruktiv opposisjon. Det har landet ikke i dag, framholdt han.

- Etter min mening har vi ingen opposisjonsledere som er klare til å påta seg ansvar. Vi snakker hele tiden om konstruktiv dialog, men vi kan ikke føre dialog med et tomrom, sa Peskov i intervjuet med statlig russisk kringkasting.

Vinteren 2011-2012 kom det til massedemonstrasjoner i Russlands gater, etter at daværende statsminister Putin hadde kunngjort at han ville vende tilbake til presidentvervet han hadde hatt fra 2000 til 2008. Men Putin vant valget i mars i fjor med svært klar margin.

Den siste tiden har misnøyen med presidenten vokst igjen. Misnøyen skyldes spesielt myndighetenes beslutning om å reise tiltale mot opposisjonslederen Aleksej Navalnij, som risikerer ti års fengsel hvis han blir funnet skyldig i anklager mange mener er fritt oppspinn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere