RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin tar avstand fra utenlandsk innblanding

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russlands statsminister Vladimir Putin mener internasjonal politikk preges av en «voldskult» og fastslår at Russland aldri må la andre land blande seg inn i russernes egne saker.

- En voldskult har dukket opp i utenrikspolitikken. Dette kan ikke annet enn å vekke bekymring, og vi må ikke tillate noe slikt i landet vårt, sa Putin da han onsdag talte om Syria og Libya på et møte med russiske religiøse ledere.

Russland og Kina la i forrige uke ned veto mot en FN-resolusjon der volden i Syria skulle fordømmes. I stedet har russerne gått i spissen for en forhandlingsløsning. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hadde tirsdag samtaler med president Bashar al-Assad i Damaskus. Assad lovet å stanse regimets voldsbruk. Men i stedet for en nedtrapping, ble det onsdag meldt om en opptrapping.

Syria er en stor kunde for russisk våpenindustri, samtidig som landet er det eneste i Midtøsten der Russland har en viss innflytelse. Eksperter har pekt på at Russland spiller et høyt spill. Hvis landet ikke lykkes med å få i gang forhandlinger og konflikten ender med regimeskifte, vil de nye syriske makthaverne neppe stå på god fot med Russland.

Russland anklages dessuten for å ha gitt det syriske regimet grønt lys til å fortsette voldslinjen, selv om Syria har lovet at man vil stanse angrepene.

- Jeg har overhodet ingen tro på løftene som det syriske regimet har gitt. Dette er manipulering som vi absolutt ikke kommer til å falle for, sa Frankrikes utenriksminister Alain Juppé til fransk radio onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere