*Nettavisen* Nyheter.

Putin tatt inn i varmen i Paris

INNE I VARMEN: Putin har fått en kald skulder fra USA og dens allierte etter annekteringen av Krim i mars, men i forbindelse med markeringen av D-dagen var det meste ved det gamle. Foto: Philippe Wojazer (Reuters)

Russlands president Vladimir Putin returnerte til den internasjonale scenen torsdag.

06.06.14 04:10

Putin har fått en kald skulder fra USA og dens allierte etter annekteringen av Krim i mars, men i forbindelse med markeringen av D-dagen i Normandie møtte han både Storbritannias statsminister David Cameron og Frankrikes president François Hollande.

Putin gjestet Hollande i Elysee-palasset i Paris torsdag kveld. De to spiste kveldsmat sammen, og fredag deltar de og flere ledere på markeringen av D-dagen i Normandie.

Da Putin ankom Frankrike torsdag, ga Cameron ham klar beskjed om at dagens situasjon i Ukraina er uholdbar, og at han krever at Russland stanser alle våpenleveranser til separatistene i Ukraina. Cameron ba også Putin om å gå i dialog med Ukrainas nyvalgte president Petro Porosjenko.

USAs president Barack Obama og Putin har ikke planlagt noe møte, men Obama sier at dersom han får anledning til å snakke med Putin, vil han si det samme som jeg har sagt gjennom hele krisen i Ukraina, sa Obama kvelden før.

Før markeringen fredag skal Putin også møte Tysklands statsminister Angela Merkel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.