Putin tilbyr Depardieu russisk statsborgerskap

Moskva (NTB-Reuters): Den franske skuespilleren Gérard Depardieu, som i helgen sa ifra seg sitt franske statsborgerskap, kan gjerne få lov til å bli russisk, sier Russlands statsminister Vladimir Putin.

Den 63 år gamle stjernen er i en bitter skattedisputt med den franske sosialistregjeringen, og Putin tilbyr å hjelpe til - dersom Depardieu skulle være interessert.

- Hvis Gérard virkelig vil ha enten statsborgerskap i Russland eller et russisk pass, så antar vi at saken vil få et positivt utfall, sa Putin under sin årlige TV-sendte pressekonferanse torsdag.

Den franske avisen Le Monde skrev i sin torsdagsutgave at Depardieu vurderer tre muligheter for å unngå det nye franske skatteregimet: å flytte til Belgia, hvor han eier et hus, eller Montenegro, hvor han driver en bedrift, eller å flykte til Russland.

- Putin har allerede sendt meg et pass, spøkte skuespilleren, som er et kjent ansikt i Russland, overfor Le Mondes journalist.

I et åpent brev til statsminister Jean-Marc Ayrault i søndagsavisa Le Journal du Dimanche skrev Depardieu at han ikke lenger ville regnes som fransk. Brevet var en reaksjon på at Ayrault mente det var patetisk at skuespilleren skulle flytte for å slippe å bidra til fellesskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.