RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin tok imot Obama i St. Petersburg

Sist oppdatert:
St. Petersburg (NTB-Reuters-AFP): Russlands president Vladimir Putin håndhilste høflig på USAs president Barack Obama da han mottok lederne for G20-landene torsdag.

Obama ble kjørt opp til Konstantinpalasset i St. Petersburg i sin berømte svarte bil «The Beast» og hilste på den russiske verten mens et stort kobbel av journalister fulgte det hele på trygg avstand.

Obama var en av de siste lederne som ankom palasset. Mens han skrittet målbevisst ut av bilen, sto Putin med hendene på ryggen. Deretter håndhilste de på hverandre en kort stund, smilte og snakket kort sammen før Obama forsvant inn.

Det har den siste tida vært svært spent mellom de to lederne, både på grunn av uenighet om Syria og på grunn av Russlands beslutning om å gi asyl til amerikaneren Edward Snowden.

- Enkelte deltakere har spurt meg om å sette av tid og anledning til å diskutere andre, svært akutte saker i internasjonal politikk, spesielt situasjonen knyttet til Syria. Jeg foreslår at vi gjør det under middagen, så vi i den første delen kan diskutere problemene som gjør at vi er samlet her og som er sentrale for G20, sa Putin, men henvisning til de økonomiske problemene i verdensøkonomien. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere