*Nettavisen* Nyheter.

Putin tror på ukrainsk våpenhvile om få dager

Ifølge Vladimir Putin er en våpenhvile mellom ukrainske myndigheter og separatistene øst i landet nært forestående.

Ifølge Vladimir Putin er en våpenhvile mellom ukrainske myndigheter og separatistene øst i landet nært forestående. Foto: Alexei Nikolsky (Afp)

Russlands president Vladimir Putin sier en avtale mellom ukrainske myndigheter og separatistene øst i landet kan være klar innen 5. september.

03.09.14 14:45

Putin sier at de ukrainske styrkene må stanse alle militæroperasjoner i Øst-Ukraina og at internasjonale observatører må sendes til området.

Tidligere på onsdag opplyste ukrainske og russiske myndigheter at Putin og den ukrainske presidenten Petro Porosjenko var blitt enige om flere tiltak som kan bidra til å få en slutt på konflikten i Øst-Ukraina.

Fangeutveksling
Ifølge Putin er fangeutveksling og opprettelsen av en humanitær korridor for flyktninger og nødhjelp blant tiltakene.

Den russiske presidenten sier ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti at han håper at den ukrainske ledelsen støtter opp under framgangen som er oppnådd og det videre arbeidet i kontaktgruppen som er etablert.

Putin understreker også at hans syn på hvordan konflikten i Ukraina kan løses i stor grad sammenfaller med Porosjenkos syn.

Telefonmøte
De to presidentene drøftet onsdag morgen krisen i Ukraina på telefon, og ukrainske myndigheter meldte først at det var blitt enighet om en våpenhvile. Det ble senere trukket tilbake og erstattet med at Putin og Porosjenko var enige om tiltak som kan bidra til å løse den blodige konflikten.

Krigen i Øst-Ukraina har pågått siden februar i år. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.