*Nettavisen* Nyheter.

Putin: Ukraina velkommen til tollunion-samarbeid

Moskva (NTB-AFP): - Ukraina er ikke tvunget, men velkommen til å bli med i Russlands tollunion, sier president Vladimir Putin.

Under sin årlige tale til den russiske nasjonalforsamlingen Dumaen sa Putin at han regnet med at den ukrainske regjeringen og opposisjonen vil finne en politisk løsning på landets krise.

Putin understreket også at en Moskva-ledet tollunion som han har håpet Ukraina vil bli med i, er basert på like rettigheter for alle medlemmer, og vil sørge for økonomiske fordeler.

- Jeg håper at alle politiske krefter i landet klarer å komme til en enighet som er i det ukrainske folkets interesse. Og at de finner en løsning på alle problemene som har bygd seg opp, sa Putin og viste til protestene i Ukrainas hovedstad Kiev.

Den ukrainske regjeringens nei til en avtale med EU har utløst demonstrasjoner og uroligheter i Kiev. Flere hundre tusen mennesker har deltatt i demonstrasjonene mot president Viktor Janukovitsj, mange med rop om revolusjon.

Torsdag formiddag sa EUs utenrikssjef Catherine Ashton at Ukrainas president Viktor Janukovitsj fortsatt ønsker å signere en samarbeidsavtale med EU. Men når dette blir aktuelt, er ikke kjent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.