RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin varsler eget russisk betalingssystem

Russland vil innføre sitt eget system for pengeoverføringer, sier president Vladimir Putin. Tiltaket kommer etter at flere utenlandske selskaper varslet stans i betalingstjenester for russiske kunder. Stansen var ledd i straffetiltakene etter Russlands annektering av halvøya Krim.
Russland vil innføre sitt eget system for pengeoverføringer, sier president Vladimir Putin. Tiltaket kommer etter at flere utenlandske selskaper varslet stans i betalingstjenester for russiske kunder. Stansen var ledd i straffetiltakene etter Russlands annektering av halvøya Krim. Foto: Ria Novosti (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Russland vil opprette sitt eget nasjonale system for pengeoverføringer, sier landets president Vladimir Putin.

Systemet skal være svar på vestlige straffetiltak etter russernes annektering av halvøya Krim.

De internasjonale selskapene MasterCard og Visa sluttet i forrige uke å tilby seg å utføre betalinger for kunder i Bank Rossija og flere andre russiske banker. Men tjenestene ble senere gjenopptatt for de fleste bankenes vedkommende.

Putin varslet torsdag likevel at russerne griper til mottiltak. I en samtale med framtredende russiske parlamentarikere framholdt han at straffetiltakene vil slå tilbake på de vestlige landene selv, meldte nyhetsbyråer i Moskva-.

- Det er virkelig for galt at visse selskaper har bestemt seg for å innføre restriksjoner. Jeg tror dette simpelthen vil føre til at de taper visse andeler av markedet – og det er et svært lønnsomt marked, sa den russiske presidenten.

Han pekte på at land som Japan og Kina har sine egne betalingssystemer, som fungerer svært bra. Russlands sentralbank og regjeringen i Kreml studerer nå¨hvordan Russland kan få et tilsvarende system, opplyste Putin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere