*Nettavisen* Nyheter.

Putin vil ha debatt om Russlands framtid

Moskva (NTB-AFP-DPA): Russlands statsminister Vladimir Putin oppfordrer til debatt om landets framtid, men anklager samtidig opposisjonen for å ha lite å bidra med. Ratingbyrået Fitch er skeptisk til utsiktene for landets økonomi.

Putin offentliggjorde mandag et økonomisk manifest foran presidentvalget 4. mars, der han stiller som kandidat. I manifestet heter det at russerne må ta mer ansvar for sine egne liv, og ikke overlate til myndighetene å løse alle problemer.

- Vi trenger en bred dialog om nasjonens utvikling og andre nasjonale spørsmål. Russlands historie preges av problemer som stadig gjentar seg, og som håndteres av en liten elite etter en revolusjon eller en annen sjokkartet begivenhet, framholdt Putin.

Fitch nedgraderte mandag utsiktene for den russiske økonomien til «stabile».

- Den politiske usikkerheten i Russland har forverret seg, og det er mindre utsikter til en oppgradering, sa Fitch-talsmann Charles Seville.

Den russiskortodokse kirkens overhode patriark Kirill anklager på sin side de politiske lederne i Moskva for å føre folket bak lyset. Han advarer om at Russland kan komme til å oppleve en ny stor protestbølge med fare for voldshandlinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.