RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin vil ha ny garanti om rakettforsvar

Moskva (NTB-Reuters): Russland vil bringe samarbeidet med USA opp til et «virkelig strategisk nivå», men krever solide garantier for at det planlagte rakettforsvaret i Europa ikke er rettet mot landet.

Det kommer fram i et dekret om utenrikspolitikk som Vladimir Putin signerte samme dag som han ble tatt i ed for sin tredje periode som president.

Der heter det også at Russland ikke vil finne seg i innblanding i landets indre anliggender. Putin hevdet i desember at russere som demonstrerte mot valget på nasjonalforsamling, gjorde det etter å ha fått «et signal» fra USAs utenriksminister Hillary Clinton.

Samarbeidet mellom USA og Russland må være fundert på «likhet, ikke-innblanding i indre anliggender og respekt for hverandres interesser», heter det.

Striden omkring det planlagte rakettforsvaret i Europa har vært en viktig grunn til at forholdet mellom USA og Russland har kjølnet de siste årene. Det har skjedd etter at Barack Obama, da han ble USAs president, lovte en ny start i forbindelsene mellom de to rivalene fra den kalde krigens dager. Russland frykter at rakettforsvaret er rettet mot landet og vil svekke landets kjernefysiske avskrekkingsevne, noe NATO og USA kontant avviser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere