Putin vil nekte amerikanere å adoptere fra Russland

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Russlands president Vladimir Putin støtter kravet om forbud mot at amerikanere får adoptere russiske barn. Det ligger sterke følelser bak kravet, men det gjør ikke et forbud mindre riktig, sier han.

Den russiske presidenten undertegnet tidligere i år en ny og strengere adopsjonsavtale med USA. Torsdag sa han at han har forståelse for at nasjonalforsamlingen Statsdumaen vurderer å skjerpe adopsjonsloven, som svar på amerikanske anklager om russiske menneskerettsbrudd.

- Dette er svært ille, og det forgifter selvsagt det tosidige forholdet, sa Putin om den såkalte Magnitskij-loven om amerikanske straffetiltak mot Russlands angivelige overgrep. Uttalelsene falt på Putins første større pressekonferansen etter at han tiltrådte som statssjef igjen i mai i år.

Putin framholdt at Russlands økonomi fungerer bra, i en tid der verdensøkonomien sliter tungt og til tross for dårlige russiske avlinger sist høst.

- Stort sett er resultatene gode, sa han, med henvisning til prognoser om at landet vil få en økonomisk vekst på 3,7 prosent i år.

Som president i årene fra 2000 til 2008 begynte Putin å holde årlige pressekonferanser som kunne vare i flere timer, og dette vil han nå fortsette med. Hensikten er ifølge politiske observatører å vise at han har full og detaljert oversikt over alle viktige politiske spørsmål. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.