RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Putin vurderer oljekutt

Sist oppdatert:
Russlands president Vladimir Putin signaliserer tirsdag at landet vurderer kutt i oljeproduksjonen på grunn av disputten med Hviterussland.
Ifølge Reuters sa den russiske presidenten i etterkant av dagens kabinettmøte i Kreml at Russland kan komme til å kutte i produksjonen som et svar på konflikten med Hviterussland.

Han har bedt regjeringen om å diskutere med de russiske oljeselskapene muligheten for en reduksjon av landets oljeproduksjon, melder Reuters.

Det kan bety en ytterligere eskalering av konflikten som har stoppet eksporten av russisk olje til Vest-Europa gjennom den viktige oljerørledningen Druzhba som krysser Hviterussland.

I to dager har eksporten gjennom rørledningen vært stoppet. Rørledningen pumper omkring to femtedel av Russlands oljeeksport.

Bakgrunnen for eksportstansen er at Russland har forlangt økte priser på eksporten til Hviterussland, mens Hviterussland har svart med å øke transporttariffen for oljen over landets territorium. Men det var etter tapping av olje i Hviterussland at Russland søndag stanset eksporten som har rammet Polen, Tyskland, og senere Tsjekkia, Slovakia og Ungarn.

Foreløpig har det ikke gått utover landenes raffinerier, siden lagrene er velfylte, men EU har bedt partene om å raskt løse disputten.

Russland er verdens nest største eksportør av råolje, kun slått av Saudi-Arabia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere