– Jeg er stolt av å ha klart å forsvare deres rett til å beskytte sitt lands interesser, sier Yevgeny Prigozhin til det statlige nyhetsnettstedet ria.ru.

Les også: Video bekymrer eksperten: –⁠ Blir ikke mindre plyndring, drap og voldtekt av dette

Den styrtrike oligarken som går under kallenavnet «Putins kokk» sier at han startet Wagner-gruppen tilbake i 2014, for å hjelpe det han kaller prorussiske separatister.

Les også: Russisk «journalist» kan ha avslørt hovedkvarteret til Wagner-gruppen

Wagner-gruppen beskrives som en privat hær bestående av leiesoldater, det har lenge vært spekulert i at Prigozhin er mannen bak gruppen, men det er først nå det bekreftes.

Prigozjin er ført opp på mange vestlige lands sanksjonsliste som følger av hans tette bånd til Wagner-gruppen og til Putin selv.

– Prigozjin leverer også andre tjenester for den russiske stat etter behov, blant annet står han bak den mye omtalte trollfabrikken Internet Research Agency. Som en del av sin forretningsvirksomhet kontrollerer han leiesoldatergruppen Wagner som også er involvert i gruvedrift og annen lyssky virksomhet, har oberstløytnant ved Forsvarets høyskole, Geir Hågen Karlsen tidligere uttalt til Nettavisen.