Tsjetsjenia-leder Ramzan Kadyrov skriver på sin Telegram-kanal at han ikke vil stoppe før den dansk-svenske høyreekstreme politikeren Rasmus Paludan er tatt.

– Så lenge det finnes slike ryggrads-manglende folk som brenner koranen, som sårer milliarder av mennesker på denne jorden, vil vi fortsette å utslette satanistene i Ukraina, skriver Kadyrov.

Kadyrov og Tsjetsjenia er prorussiske og kjemper på Kreml sin side i Ukraina-krigen. Kadyrov har fått kallenavnet «Putins pitbull» på grunn av hans brutale natur og lojalitet til Russlands president, Vladimir Putin.

– Se! Dette er Vestens holdninger. En feiging omringet av politimenn, som frykter for livet mens han brenner den hellige boken. Han har intet mot, ingen ære, ingen stolthet og ingen respekt.

Les også: Dette er Putins pitbull - nå hevder han å være i Ukraina

Paludan brant for litt over en uke siden koranen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm. Han har også varslet at han vil brenne en koran for hver dag Sverige ikke slippes inn i Nato.

– Den allmektige er tålmodig og streng i sin straff. Så bare vit dette, din feige danske, du kommer til å få den straffen du fortjener, skriver Kadyrov.

Gunnar Stavrum: Dansk kjøtthode truer svensk sikkerhet

Nye finske signaler

Nylig sa Tyrkias president Recep Erdogan at Sverige ikke lenger kunne vente seg tyrkisk støtte til sin søknad om Nato-medlemskap. Det skjedde etter at Paludan fikk tillatelse til å demonstrere utenfor Tyrkias ambassade.

I etterkant åpnet Finlands utenriksminister Pekka Haavisto døren på gløtt for at landet kan bli medlem av Nato uten Sverige, men understreket samtidig at samkjøringen mellom de to landene vil fortsette.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har uttalt at han har forståelse for signalene som kommer fra Finland. Men han understreker at finsk inntreden i Nato uten Sverige trolig bare er aktuelt dersom det blir klart at Sverige permanent holdes utenfor.

– Må returnere terroristene

Søndag åpnet Erdogan for å slippe inn Finland uten Sverige. Samtidig gjentok han kravet om at Sverige må utlevere personene Tyrkia er ute etter.

– Hvis dere absolutt vil være med i Nato, må dere returnere disse terroristene til oss, sa Erdogan.

– Dere kommer til å sende disse terroristene til oss slik at dere kan bli med i Nato, sa presidenten videre.

Våpeneksport

Ankara har stilt en rekke krav til Sverige for å slippe landet inn i Nato, og svenskene har blant annet åpnet for å gjenoppta våpeneksporten.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson slo tidligere i januar fast at Tyrkia stiller krav Sverige ikke kan etterkomme.

Tyrkia krever også at Sverige utleverer 130 personer som anklages for å være tilknyttet Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) og Gülen-bevegelsen, som president Recep Tayyip Erdogan mener sto bak kuppforsøket mot ham i 2013.

Blant dem Tyrkia har krevd utlevert, er journalisten Bülent Kenes som anklages for å tilhøre Gülen-bevegelsen. Det kravet har svensk høyesterett avslått.

Tyrkia avlyste tirsdag et møte som var planlagt med Sverige og Finland om landenes Nato-søknader i februar.