*Nettavisen* Nyheter.

Pynt med mormors ruter

Foto: Trine Rasmussen (Side2)

Sett et hjemmekoselig preg på interiøret med mormors rutete pledd.

(SIDE2): Har du ikke oppdaget mormorruter ennå? Da er det på tide. Det heklede mønsteret er tilbake for fullt - på klær og ikke minst i interiøret.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Sofaens tilbehør
Høsten er snart her, og ingenting er da mer etterlengtet en sløve kvelder på sofaen med en stor tekopp i hånden og et deilig pledd godt dekket rundt hele kroppen. Men trodde du at du bare kunne lete fram det gamle pleddet på loftet, så er svaret nei, det kan du ikke. Hvis ikke du allerede har skaffet deg det heteste tilbehøret til sofaen; puter eller pledd i mormorsruter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Hemtex/Polhem)

Kjøp eller lag selv!
Interiørbutikkene og barnebutikker har allerede solgt disse pleddene noen år, men salget har ikke tatt helt av ennå. Pleddet du ser over er fra interiørbutikken Hemtex.

Garnbutikker rapporterer om bra salg i sommer, og vi tipper det fortsetter til høsten. Et hjemmelaget pledd i mormorsruter vil derfor trolig bli å finne under noen juletre i år.

Fordelen med å hekle mormorsrutet pledd selv er at da kan du velge akkurat det garnet og de fargene du selv vil. Bland gjerne sammen mange farger, og gjerne forskjellige farger fra rute til rute, men husk å alltid avslutte lappene med en og samme farge, slik at pleddet får en rød tråd. Deretter monterer du lappene sammen i samme farge som den siste ringen. Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.