RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Q-Free får kontrakter

Sist oppdatert:
Q-Free har fått to kontrakter på billetteringssystemer i Sverige på totalt nær 30 millioner kroner
Q-Free har fått i oppdrag å levere elektroniske billetteringssystemer i Sverige for nær 30 millioner kroner, ifølge en børsmelding.

- Det er første gang Q-Free leverer disse systemene utenfor Norge, og avtalen er således strategisk viktig i forhold til nye markeder, heter det.

Q-Free skal levere komplette elektroniske billetteringssystemer til Umeå Lokaltrafikk og Länstrafiken i Norrbotten. Kontraktene har en verdi på henholdsvis 4 millioner kroner for Umeå og i overkant av 25 millioner kroner for Norrbotten.

Begge leveransene skal være operative innen sommeren 2005.

Samlet sett skal Q-Free installere billetteringssystemer i 400 busser. Busselskapene bytter dermed ut tradisjonelle billettmaskiner med det siste av utstyr for elektronisk billettering med touch screen for sjåfør, kortleser for kontaktløse kort og billettskriver.

- Vi er meget fornøyd med at våre løsninger etterspørres utenfor Norge. Avtalene ble vunnet i sterk internasjonal konkurranse og bekrefter at de løsninger og produkter Q-Free har utviklet innen elektronisk billettering er tilpasset et internasjonalt marked, sier konsernsjef Kai Bogen.

I tiden fremover skal det tildeles nye kontrakter både i Norge og i resten av Skandinavia og Q-Free er etter kontrakten i Sverige styrket i forhold til dette markedet, opplyses det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere