*Nettavisen* Nyheter.

Q-Free fikk asiatisk storkontrakt

Q-Free har blitt tildelt sin største kontrakt noensinne i Asia. Skal levere bompengesystem til Bangkok.

18.05.08 23:47

Q-Free ser på den nye storkontrakten som et viktig gjennombrudd i det asiatiske markedet. Kontrakten er vunnet etter en abudskonkurranse, hvor Q-Free har deltatt som en udnerleverandør i et større konsortium.Kontrakten har en verdi for Q-Free på 80 millioner kroner og omfatter manuelle og elektronisk bompengesystemer i Bangkok.
Det skal leveres veikantsystemer for til sammen 144 kjørefelt til 6 ulike tollstasjoner syd for


Bangkok sentrum, sentralsystem samt 70 000 kjøretøybrikker. Leveransen starter i oktober 2007 og skal leveres i løpet av en 16 måneders periode.- En viktig milepæl og et gjennombrudd. Bangkok-kontrakten er et viktig element i utviklingen av selskapets posisjon som internasjonal aktør samt at kontrakten vil bety mye for vår posisjon i Asia spesielt. Thailand er et svært viktig marked å få et gjennombrudd i, - potensialet videre er stort, sier konsernsjef Øyvind Isaksen i Q-Free i en kommentar.
Q-Free er underleverandør i prosjektet og avtalen er inngått med et konsortium mellom Ch. Karnchang Public Company Limited og Loxley Public Company Ltd, som står for gjennomføringen av totalprosjektet. Sluttkunden er Expressway Thailand Authority (ETA), et statseid selskap under det thailandske transportdepartementet.Kontraktens totalverdi for konsortiet er på omkring 500 millioner kroner.- Prosjektet er starten på en total oppgradering av alle tollsystemer i Bangkok, og utgjør cirka 10 prosent av potensialet for fremtidige prosjekter. Nye anbudsforespørsler er forventet annonsert allerede i oktober 2007, melder Q-Free.De nye systemene vil ifølge Q-Free også skape et brikkebehov utover den første leveransen. Selskapet viser til at det er omkring 3 millioner kjøretøy i stor-Bangkok området. Q-Free sier at de vil være med å konkurrere om slike tilleggsordre av brikker.- Selv om det vil bli hard konkurranse om kontrakter også i fortsettelsen, gir dagens signering Q-Free et svært godt utgangspunkt. Dette vil også bli lagt merke til i andre asiatiske land og øker vår synlighet i forbindelse med fremtidige anbudskonkurranser i land som Malaysia, Filippinene og Indonesia, sier Isaksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.